Songs for harmonica (norsk)

Sigmund Groven er i vinden som alltid og i mars spilte han inn et nytt album sammen med Ivar Anton Waagaard, Songs for harmonica. En samling komposisjoner av Kristian Lindeman, fremført med den uetterlignbare stilen til Norges Mr Munnspill. Albumet er nå ute.

(English version)

2019 – Songs for harmonica (Design: Max Franosch.)

Fra munnspillets store ambassadør og mester Sigmund Groven kommer dette albumet med melodiøs musikk skrevet av Kristian Lindeman. I samspill med Grovens nære medarbeider gjennom over 30 år, Ivar Anton Waagaard, presenteres vakre melodier med raffinert harmonisering. Groven fremfører de drømmende melodiene med den inderlighet og letthet som skapte hans internasjonale karriere. Munnspillet og pianoet omfavner hverandre på en måte som bare 30 år med samarbeid kan fremkalle.

Albumfakta:

 • 14 låter, innspilt 14. og 15. mars 2019 i NRKs Store Studio
 • Musikere: Sigmund Groven (Polle konsertmunnspill), Ivar Anton Waagaard (Steinway D-Grand Piano)
 • Alle melodiene er komponert av Kristian Lindeman, inkludert to som er spesialskrevet til Sigmund
 • Utgitt av Grappa på CD og som digitale filer/strømming 20. september 2019

Låtliste:

 • Sommerflørt (Summer Flirt)
 • Letter to George
 • Elegi (Elegy)
 • Lokk (A Shepherd´s Song)
 • Liden Kirsten (Little Kirsten)
 • Der skreg en fugl (A Bird´s Cry)
 • Lite stykke (Small Piece)
 • Sommerfugl (Butterfly)
 • Nocturne
 • Champs-Élysées
 • Wedding Psalm
 • Romantikk (Romance)
 • Bånsull (Lullaby)
 • Ridder Sigmund (Sigmund the Knight)

Melodiene ble skrevet til forskjellige anledninger over flere år, ofte for andre instrumenter enn munnspill og piano. Arrangementene på albumet er nye, og innspillingen ble produsert av Kristian Lindeman, Helge Lindeman, Sigmund Groven og Morten Hermansen.

Ivar Anton Waagaard, Sigmund Groven, Kristian Lindeman.

Om Kristian Lindeman
Kristian Lindeman, født 22. november 1942, har en karriere som spenner fra innspillingssjef i plateselskapet CBS (1974 – 1986) til mangeårig programleder for flere musikkprogram i NRK (1986 – 2004). Han nedstammer direkte fra organist, komponist og folkemusikksamler, oldefar Ludvig Mathias Lindeman.

Kristian Lindeman begynte å skrive musikk allerede i ungdomstiden, var med i flere vokalgrupper og begynte å skrive musikk for en rekke norske popartister. Han har deltatt i Melodi Grand Prix syv ganger, og vunnet priser i Japan (Ellen Nikolaysen) og Irland (Trond Granlund). Han er dessuten tildelt “Årets verk” to ganger av musikkorganisasjonen NOPA. Som sanger og produsent har han samarbeidet med et hundretalls norske og utenlandske artister.

Tidligere har Kristian Lindeman utgitt to CDer med egen musikk; Lindeman Light (1992) og Songs for Piano (2004).

Albumet kan kjøpes fra Grappa som CD eller lastes ned/strømmes fra digitale plattformer.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

 • Share this / Del i sosiale medier