Bønn for drømmen – CDen

[In English] 7. desember, dagen før det som ville vært 100-årsdagen til den folkekjære dikteren Hans Børli, slippes CDen Bønn for drømmen på Grappa Musikkforlag. CDen er en del av en større 100-årsmarkering for Hans Børli, med bl.a. konserter, teater, en diktblogg og andre arrangement.

CD fra Grappa.

For et par år siden gikk mezzosopranen Marianne Bye Granheim og sopranen Maren Myrvold til Sigmund Groven med dikt av Hans Børli som de ønsket at han skulle tonesette. Dette var med tanke på framføring i sammenheng med 100-årsjubileet for dikteren i år. I første omgang ble resultatet bestillingsverket Bønn for drømmen, en sangsyklus som ble urframført ved det årlige arrangementet “Junikveld i Børli” 4. juni i fjor. Nå slippes albumet med samme navn på Grappa Musikkforlag.

Bønn for drømmen inneholder 12 sanger med tekster av Hans Børli og nykomponertmusikk av Sigmund Groven, og i tillegg til komponisten selv på munnspill har de to sangerne med seg Aage Kvalbein på cello og Ivar Anton Waagaard på piano. Her er det både tidlige dikt med rim og rytme som innbyr til viseformatet, samt senere dikt i fri form som er gjennomkomponerte i en mer moderne musikalsk stil.

Det musikalske laget: Sigmund Groven sammen med Maren Myrvold, Ivar Anton Waagaard, Aage Kvalbein og Marianne Bye Granheim.

Dagen etter slippet, 8. desember, blir det mulig å oppleve ensemblet framføre Bønn for drømmen live på Nasjonalbiblioteket i Oslo på det som ville vært Hans Børlis 100-årsdag.

CDen kan kjøpes fra PlatekompanietCDon.no eller strømmes og lastes ned.

Om dikteren:
Hans Børli (1918 – 1989) var en norsk lyriker, forfatter og tømmerhugger. I sine første diktsamlinger, etter debuten i 1945 med Tyrield, skrev han i en tradisjonalistisk retning, med vers og rim. Etter hvert beveget han seg i en mer modernistisk retning med frie dikt, med en produksjon på tilsammen 27 diktsamlinger og romaner. Han arbeidet hele sitt yrkesaktive liv som tømmerhogger og fikk merkelappen “skogens dikter”. Børlis utgangspunkt var skogen og livet der, i diktingen var han også opptatt av politikk og i økende grad eksistensielle problem som angst, tro og død. Han er først og fremst kjent som lyriker, men skrev også romaner, noveller og skuespill. Børlis dikt er oversatt til flere språk, blant annet russisk, engelsk og tsjekkisk. Børli ble tildelt en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen for 1970 og Doblougprisen for 1972. I tillegg ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 1972. Børlis fødested Oppistun Børli er bevart og brukes til kulturarrangement til minne om ham. 

Hans Børli.

Fra innspillingen av CDen.

Fra innspillingen av CDen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Share this / Del i sosiale medier