Nyheter

Sigmund i sosiale medier
Følg Sigmund på Facebook eller søk ham opp på Instagram.


Seneste innlegg


Innspillinger og musikk

Sigmund på Hennings Borders
Den 6. oktober kom albumet Borders som inneholder tre konserter for soloinstrument og symfoniorkester komponert av Henning Sommerro: Solkverv (Solstice), Concertino for munnspill og orkester med Sigmund som solist, videre Vårfest for panfløyte og orkester med Roar Engelberg som solist, og Grenser (Borders) konsert for fiolin og orkester, der Marianne Thorsen er solist. Trondheim symfoniorkester blir dirigert av Nick Davies. Innspillingen er gjort av den prisbelønte lydteknikeren og produsenten Morten Lindberg og utgitt på hans plateselskap 2L.

Sigmund solist i ny film
10. november var det premiere på årets store julefilm for hele familien: Den første julen i Skomakergata med Kåre Conradi i hovedrollen som skomaker J.P. Andersen. Musikken er komponert av Gaute Storaas men Sigmund Groven er soundtrackets solist!


Kommende konserter

Konsertstedene er i Norge om ikke annet nevnes.

  • 10. april, Oslo: Konsert med Sigmund Groven og Iver Kleive i Frogner kirke kl 19.00.  Verdens største instrument (kirkeorgel) og verdens minste instrument (munnspill) i harmoni. Billetter kr 250,- kjøpes ved inngangen (Vipps eller kontant) eller fra Ticketmaster.
  • 17. april, Heddal: Konsert med Sigmund Groven og Kåre Nordstoga (piano) på Vidar Kulturhus kl 16.00.
  • 5. mai, Bryne: Munnspillkonsert med Sigmund Groven, Shima Kobayashi, Georg Pollestad, Alexander Borlaug (alle på munnspill) og Andrew Melvin (piano) i Bryne kirke.
  • 18. mai, Ungarn: Konsert i St. Margaret Church i Kaposvár, med Iver Kleive (orgel), konserten begynner kl 20.00.
  • 23. juni, Heddal:  Konsert med Sigmund Groven og Ivar Anton Waagaard (piano) på Heddal Bygdetun kl 16.00.
  • 29. juli, Nome: Olsokkonsert i Ulefoss ved Holla Kirkeruiner kl 21.00. På piano: Ivar Anton Waagaard.
  • 8-11. august, Vinje: Norsk Munnspillforum med seminar og konsert 10. august med instruktører og deltakere. Piano: Ivar Anton Waagaard. På Raulandsakademiet, Rauland.
  • 21. september, Gausdal: Konsert på Gausdal Kulturhus, med Helga Botn (sopran) og Arnhild Vik (piano).

Konsert med Oss Fire på Steinhuset 5/9 2023. Ivar Anton Waagaard, Tone Braaten, Lars Klevstrand, Sigmund Groven. (Alle foto: Amund Bø.)


Sigmund i media


Undervisning

Fra august 2018 til 2020 underviste Sigmund i munnspillets kunst på Norges Musikkhøgskole, den høyeste musikkutdannelsene i Norge.

Comments are closed.

  • Share this / Del i sosiale medier