Sigmund og Henning

Sigmund Groven er solist på et kommende album med musikk komponert spesielt for ham av Henning Sommerro. Her kan du se bilder fra innspillingen.

Onsdag og torsdag denne uka var Sigmund på plateinnspilling i Trondheim, nærmere bestemt i Lademoen kirke. Der spilte han inn musikk komponert av Henning Sommero, Solhverv: Concertino for harmonica and orchestra. Med seg hadde duoen Trondheim Symfoniorkester, dirigert av Nick Davies. Det ca 12 minutter lange musikkstykket ble komponert spesielt for Sigmund for noen år siden og hadde urpremiere i orkesterversjon med Kringkastingsorkesteret i 2012. Senere har Sigmund fremført stykket både med andre orkestre og i et arrangement for munnspill og piano, men det er aldrig blitt spilt inn på plate med Sigmund som solist før nå.

Henning Sommerro og Sigmund Groven er gamle venner som har jobbet sammen til og fra i over 40 år. Blant annet lagde de et helt album sammen i 1983, Songar utan ord. I år kan du se de to herrer på scenen sammen med Marianne Bye Granheim i Hole kirke 5. september.

Ein konsert for fiolin og orkester, med Marianne Thorsen som solist, og eit verk for panfløyte og orkester, med Roar Engleberg som solist.

Det kommende albumet, som inneholder forskjellig musikk komponert av Henning Sommerro (som en konsert for fiolin og orkester med Marianne Thorsen som solist, og et verk for panfløyte og orkester med Roar Engelberg), kommer ut på den Grammy-vinnende lydteknikeren Morten Lindebergs prestisjetunge plateselskap 2L i 2022.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Share this / Del i sosiale medier