The Sound of Telemark – unikt møte

The Sound of Telemark – unikt musikalsk møte i verdensarven! Endelig kommer det for første gang en plate med Knut Buen og Sigmund Groven sammen. To av norsk folkemusikks aller største helter står bak The Sound of Telemark som slippes fredag 25. september.

Som anerkjente musikere på henholdsvis munnspill og hardingfele, samt som ambassadører av høyeste rang for Telemark, er det virkelig en ikonisk duo vi snakker om når Sigmund Groven og Knut Buen gir ut albumet The Sound of Telemark sammen.

Til tross for at begge har hatt livslange karrierer og har krysset hverandres veier flere ganger i løpet av den tid, er dette første gang de samarbeider om en utgivelse. Knut og Sigmund har kjent hverandre i mange år og hatt flere konserter sammen. The Sound of Telemark inneholder en nydelig blanding tradisjonsmusikk, folketoner, slåtter og egne låter. Buen har skrevet flere nye tekster som de to har tonesatt, og som framføres av folkesangeren og telemarkingen Anne Gravir Klykken.

Med andre ord er dette obligatorisk lytting for alle folkemusikkinteresserte og -elskere der ute, og vel så det.

Bare noen dager senere, onsdag 30. september, blir det også lanseringskonsert på Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) på Vemork i Rjukan, i den store maskinhallen der plata ble innspilt live. Anne Gravir Klykken blir med som gjesteartist med sin rene og vakre stemme. Publikum vil denne kvelden få høre musikken i flott akustikk og historiske omgivelser.

Vemork stod ferdig i 1911 som verdens største kraftverk. Rjukan-Notodden industriarv ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste i 2015.

Sigmund Groven, Knut Buen og Anne Gravir Klykken i samspill på nytt album. (Foto: Elisabeth Jacobsen.)

Knut Buen og Sigmund Groven er kjente musikere som har høstet mange høythengende priser og gode omtaler. Begge er utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Knut Buen er en av de fremste hardingfelespelemennene i Norge. Han er på toppen av dette rosemaler, komponist, dikter og en dyktig formidler.

Sigmund Groven er anerkjent som komponist og munnspiller. Groven har en internasjonal solistkarriere som spenner fra konserter i Carnegie Hall i New York og Mozarteum i Salzburg, til listeplasseringer i Sør-Korea og Hong Kong. Han er også en særpreget komponist med en verksliste på over 350 komposisjoner.

Billetter til konserten publiseres mandag 31. august klokken kl. 12.00 på museets nettside.

Rita Engedalen / NIA

Sigmund Groven og Knut Buen i Telemark. (Foto: Elisabeth Jacobsen.)

 

Sigmund Groven og Knut Buen har spilt inn plate på Vemork-anlegget. (Foto: Rita Engedalen.)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Share this / Del i sosiale medier